Blogmeet constănțean pe Velier – Marinar pentru o zi!

Blogmeet pe velierul Adornate  (37)

În weekend-ul ce a trecut, în ziua de Sâmbătă mai exact, bloggerii constănțeni din comunitatea CTblogs au participat la o ieșire pe Mare, cu velierul Adornate. Acțiunea s-a petrecut la invitația Asociației Constanța Altfel, în cadrul campaniei acestora: Iubește Marea – Marinar pentru o zi.

Invitația a fost lansată în mod special Bloggerilor dar și altor persoane din Mass-Media ce dețin un blog. Este a doua oară când ies pe mare, prima ieșire fiind făcută tot la invitația Constanța Altfel și fiind descrisă în articolul de AICI.

Blogmeet pe velierul Adornate  (5)

Cu mic cu mare, ne-am adunat pe velier. Eu, ca de obicei în ultimul timp, am întârziat puțin. Îmi cer scuze. Complotează Universul împotriva capacității mele de a intui un interval de timp corect de deplasare din punctul x în punctul y.

La fața locului am dat de „bloggerii mei” din CTblogs, noul nostru Forum de discuții interne și planificări evenimente. Nu eram toți dar îi menționez pe cei prezenți: Adrian Siea, Diana Slav, Alexandru Busuioc, ddumi.ro, puștiul.ro, Zetu Harry, Urban Maria, Maria Aguriță, și Emilian Alexandru. Am mai stat la o discuție și cu Ramona Leonida de la JCI Constanța și Evenimente Constanța și i-am mai observat și pe alții, precum jurnaliștii-bloggeri Valentin Coman și Adrian Boioglu. A fost prezent la eveniment și Vlad Petreanu (fost membru Antena 3, actual Radio Host la Europa Fm), ce a venit asortat cu Ionela Năstase. Au mai fost destui și sper să fie menționați cu toții de către cineva, să știu și eu cu cine am împărțit puntea. Prezent a fost desigur și Vergil Chițac (rector Academia Navală Mircea cel Bătrân), ce ne-a promis că vom ieși pe Mare cu velierul și cu altă ocazie. De data asta, cu Bricul Mircea! Nu pot să compar Adornate cu Bricul, dar cel din urmă este cu siguranță mai faimos și mult mai complex.

Blogmeet pe velierul Adornate  (1)

În niciun caz asta nu-i subminează eleganța și puterea velierului Adornate. Chiar mă amuzam cu bloggerii când treceam pe lângă ambarcațiuni mai mici, căci nu ajung nici pe departe pe lângă o astfel de prezență pe valurile liniștite ale mării. Nici pe MSC Opera, uriașul vapor de croazieră de 54 de metri și 13 punți – ce a trecut pe lângă noi fix când ne apropiam de acostare – nu-l pot compara cu o asemenea ambarcațiune. Plimbarea cu Adornate este o cu totul altă mâncare de pește. Apropo, am văzut în sfârșit și delfini! Asta se întâmpla la intrare în port. Ba chiar am observat cum înotau 3 dintre ei într-un mod organizat. Erau negri acești delfini. Foarte frumos peisaj.

Unii au avut ocazia de a fi urcați printr-un ham tocmai sus pe catarg. Aș fi vrut și eu să prind un loc, dar…poate data viitoare. Chiar și al nostru Zetu și-a făcut curaj și ușor ușor s-a înălțat spre cer. Ok, sună cam biblic asta, dar…așa era!

Blogmeet pe velierul Adornate  (22)

Nu era cea mai ușoară activitate de făcut, dar…unii au făcut-o. Pe blogul Ionelei Năstase putem vedea mai bine ce presupune o astfel de activitate. Vezi aici. Ne-am amuzat, am aplaudat…a fost foarte frumos. Apropo, să ai un sentiment așa deschis și să te simți „ca acasă” pe un adevărat vas de lux, plin de grație…este ceva! Le mulțumesc încă o dată celor ce formează echipajul Adornate și nu uit să-i mulțumesc și Luizei Bota și lui Alin Vintilă (Constanța Altfel) pentru implicarea noastră într-o asemenea zi.

Blogmeet pe velierul Adornate  (7)

Bine că sunt totuși un om al cuvintelor și că îmi găsesc răbdare pentru a vă relata ce se poate întâmpla pe velierul Adornate. Am făcut foarte multe lucruri și am avut parte de multe surprize. De la sandwich-uri și bere (și înghețată chiar) la tricouri gratuite și participare activă în treburile marinărești. Să bei o bere la umbra velei ridicate… Cum e asta? Cred că o s-o adaug în Wishlist doar ca să pot bifa așa ceva.

ridicat vele adornate 2015 iulie
foto via Urban Maria

Se vede cine are aparat mai bun. Eu m-am jucat în această zi cu un aparat compact, căci a trebuit să-i returnez aparatul lui Alexandru. Apropo de Urban Maria… Organizează și ea un concurs pe blogul ei, unde ai ocazia de a fi unul din cei 7 câștigători ce vor avea șansa de a se plimba cu velierul Lindor. Vezi detalii, aici.

S-a cerut voluntari pentru ridicarea velelor în mod manual (alternativă la ridicarea obișnuită prin sistem automat). Diana mi-a dat în brațe aparatul ei și a fugit în față. Păi…stai că și eu vreau! I-am pasat aparatul Dianei lui Adrian și am fugit și eu în rând. A urmat un moment minunat unde ne-am sincronizat cam greșit la început dar ceva mai bine pe parcurs. Am tras de parâme și puteam vedea cu ochii noștri ce influență are această tragere greoaie asupra velelor, ce se deschideau ca o petală de floare când o scoți la Soare. Sună poetic fără să vreau, căci exact așa ți se simte sufletul când vezi cu ochii tăi rezultatul. Am râs și acolo, au venit apoi mai mulți în rând să tragă și ei…am rezolvat-o și pe asta. Chiar am fost marinari pentru o zi! Vedeți un video cu acest moment și pe blogul lui Vlad Petreanu, aici. Din câte am înțeles, această ridicare manuală a fost făcută în premieră, de când există echipajul curent la bord. Bravo nouă!

foto via Urban Maria
foto via Urban Maria

În rest, ne-am odihnit și noi și am savurat din plin momentul. Am povestit despre una și alta, am abordat chiar și subiectul gunoiului din oraș sau de pe Mare. Jurnaliștii-bloggeri erau în alt colț al navei și dezbăteau supărat alte subiecte, de natură Politică probabil. Valentin Coman ce a mai stat cu noi puțin… Eu mă bucur că nu ne-am aruncat peste bord unii pe ceilalți. Sper că s-au distrat și ei căci era o zi prea frumoasă afară pentru a nu te simți ca în Eden. Încerc să relatez totul dintr-o perspectivă simplă. Poate că nu-mi aleg cele mai potrivite cuvinte pentru această plimbare dar nici n-aș avea cum, căci vorba spusă sau scrisă rar dezvăluie potențialul sentimentului trăit.

Aș mai putea să scriu destule de bine despre această zi, dar astea sunt doar trăirile mele personale adânci ce își găsesc liniștite locul în lăuntrul meu. Concluzia modestă e: A fost extraordinar!

Blogmeet pe velierul Adornate  (15)

Blogmeet pe velierul Adornate  (17)

Blogmeet pe velierul Adornate  (25)

Blogmeet pe velierul Adornate  (30)

Blogmeet pe velierul Adornate  (34)

Găsiți toate pozele mele din ziua de 25 Iulie 2015, pe velierul Adornate, pe noua pagină Fb a blogului, AICI. Cum știu că nu o să vă impresioneze maxim calitatea pozelor, uitați-vă când e cazul și la pozele celorlalți participanți.

Au mai scris despre eveniment și:

.:: jurnaldenavetist.blogspot.ro/2015/07/iubeste-marea-o-campanie-care-te.html

.:: pustiul.ro/bloggeri-constanteni-iubesc-marea/

.:: ro-urbnstyle.blogspot.ro/2015/07/iubeste-marea-constanta-altfel.html

.:: aguritza.blogspot.com/2015/07/adornate-iubeste-marea.html

.:: petreanu.ro/2015/07/27/o-dupa-amiaza-pe-marea-neagra-cu-adornate/

.:: ionelanastase.ro/cum-am-ajuns-in-varful-catargului/

.:: evenimente-constanta.ro/descopera-constanta-altfel-plimbare-cu-velierul-adornate-pe-marea-neagra/

.:: emilianalexandru.wordpress.com/2015/07/27/velele-au-fost-ridicate-pe-velierul-adornate/

.:: constanteanul.com/2015/analizati-propozitia-simpla-iubesc-marea/

.:: ddumi.ro/la-plimbare-cu-velierul-adornate-2015/

.:: sarius.ro/iesit-am-pe-mare-cu-velierul-adornate/

Despre autor /

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.