Azi, eu sunt șefu’ la Blogal Initiative!

JOIE INITIATIVE

Chinezule… Ești concediat! Doar azi, ca să am și eu loc în echipă. Hai fie, te las, că o să-ți ducă dorul Florea.

Da, ați auzit bine. Astăzi eu sunt șeful pe aici. În fine, eu și ceilalți membri Blogal Initiative ce s-au implicat într-o campanie recentă ce-ți cere ceva simplu: o părere. Ce ai face dacă ai conduce Blogal Initiative? Care e strategia ta?

Blogal Initiative este o platformă Online destul de simplă. Scrii articole și câștigi puncte, dar de multe ori câștigi și produse sau bani. Eu am câștigat de curând o brățară fitness și o multifuncțională. Sâc. Una cumpărată prin puncte la Licitația de pe website, cealaltă câștigată la decizia juriului. De când sunt eu înscris pe această platformă? Nu știu, căci uite că secția „Profil” nu conține aceste date. Așadar, ca șef, ordon să se facă un profil ceva mai avansat, plin de detalii! Este exact ca la jocurile online. Îți faci cont și vrei să te joci, dar stai vreo oră să-ți personalizez profilul, căci îți place. Aici ai putea adăuga poate și ce gen de muzică asculți, ce realizări ai avut prin blogging, ce alte pagini ai…de toate.

Deși nu scrie pe profil, eu sunt înscris aici din luna Mai a anului 2014. Fiind de atâția ani pe Internet și înțelegându-i deja multe din coridoarele sale, știu la ce să mă abonez. Deja am învățat scam-urile pe de rost, deja „miros” cam ce website îți pierde vremea, șamd. Blogal Initiative îmi place căci îmi dă ocazia să scriu dacă vreau să scriu. Asta e foarte bine. Eu îmi aleg campaniile. Desigur că aș adăuga mai multe campanii și mai ales mai multe recompense.

Aș vrea pe viitor să lucrăm mai mult la campaniile accesibile doar unor bloggeri din anumite județe sau municipii. Se aude acolo în spate? B.I. are deja secții separate pentru Craiova, București, Cluj… De ce nu sunt și altele? În mare parte pentru că nu se dezvoltă la unii blogging-ul sau deschiderea asta către platforme online, într-un ritm satisfăcător. Da da, aici intră și Constanța. S-a discutat asta la un Summit în București cândva, căci eu am pus întrebarea. Trebuie analizată mai atent treaba asta, să fie dată o mână de ajutor.

Pe lângă expansiunea asta de campanii tipice județului, aș lucra și la Giftshop. Aș adăuga mult mai multe produse acolo, aș creea o adevărată bătălie pentru ele. În fine, asta dacă nu s-ar mai pune la Licitație niște…fulare și căciuli. Aș adăuga mai multe electronice, poate chiar și parfumuri sau produse de îngrijire personală. Jur că aș fi Licitat ca nesuferitul ăla de Dave Hester din Storage Wars pentru un parfum frumos pentru iubita mea. E nevoie de mult mai multe produse și de ceva varietate și de vreun kil așa de utilitate. Adică o șapcă pe care scrie „OBOR” nu prea m-ar ajuta decât dacă aș fi poate șeful Oborului sau ceva.

Aș mai face ceva la Giftshop, un failsafe. Asta înseamnă practic o alternativă a folosirii punctelor. Deși unele lucruri le-aș lăsa la Licitație, pe altele le-aș pune la vânzare directă, pentru a nu pierde eventual cel înscris în B.I ocazia folosirii punctelor. Asta ar însemna automat și premii pentru articole constând într-un număr mai mare de puncte, pentru produse de valoare. Sau imaginați-vă nebunia asta: plătești o parte cu puncte, restul cu bani pentru produsul dorit. Aici merge o colaborare cu magazinele online.

Aș lucra puțin și la secția Blog, să mai adaug acolo câteva informații tehnice sau SEO relevante. Nu orice copy-paste ci ceva actualizat, potrivit pentru bloggeri amatori dar și veterani. Ba chiar să pui bloggerii să conceapă articolul și odată validat să fie recompensat cu puncte, ar fi o idee salvatoare de timp. La Widget aș mai lucra puțin, făcând mai multe variante, potrivite pentru varii stiluri de Teme de blog.

Aceste lucruri ar trebui să fidelizeze participanții în Campanii (sau chiar în dorința lor de a fi membri B.I. pentru recompensele variate) cât și Firmele ce ar dori să lucreze din ce în ce mai mult cu această platformă. Pe final, menționez că această părere cerută se face cu ocazia împlinirii a 5 ani de Blogal Initiative. La mulți ani!

5-ani-de-blogal-initiative-554x800

Despre autor /

Un comentariu

  • Interesante propuneri!
    Eu nu aş concedia pe nimeni, cu excepţia celui care a făcut banner-ul campaniei şi a scris ” o platformă dezoltată”, ci i-aş păstra ca şi consilieri. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.