Avalanșă de Evenimente artistice în orașul Constanța

evenimente constanta iunie 2015

Sfârșitul lunii Iunie a adus în Constanța o adevărată avalanșă de evenimente artistice. Chiar și poza de mai sus ne arată 3 evenimente în 1, respectiv Festivalul de Film NOMAD, SkirtBike și Ziua Iei.

SkirtBike a avut loc în data de 21 Iunie 2015 și a însemnat o paradă pe biciclete a doamnelor și domnișoarelor. Multe din ele au îmbrăcat bluza tradițională, în anticiparea Zilei Internaționale a Iei, la care au participat de asemenea multe din aceleași persoane prezente la Pedalat. Organizată în Piața Ovidiu, în data de 24 Iunie, Ziua Iei a adunat o prezență asemănătoare de fete frumoase îmbrăcate specific. Hai să vorbim de evenimente ce încă sunt prezente în oraș sau ce se vor desfășura în perioada următoare, ba chiar azi! Apropo, de raliuri la Maritimo și Tomis Yacht, nici nu mai zic. Uitați-vă pe Calendarul meu din dreapta blogului, pe care vreau să-l actualizez constant. Puteți să-mi trimiteți și voi sugestii pe mail.

Pentru Biblioteca Colorată, proaspăt redeschisă în Piața Ovidiu, am ajutat și eu cu puțină muncă fizică. Se va regăsi pe timp de vară inclusiv în același loc, în funcție de implicarea voluntariilor. Festivalul NOMAD înseamnă film în aer liber, în fața Muzeului de Istorie. Evenimentul a debutat în data de 23 Iunie și va mai fi prezent în oraș până pe 28 Iunie 2015.

730 zile

Dacă doriți vernisaje, avem și astfel de evenimente. De exemplu, azi puteți participa la deschiderea oficială a evenimentului „730 de zile„, un vernisaj de lucrări variate ce va avea loc în City Park Mall. Va dura de azi până în data de 26 Iunie 2015.

De ieri s-a deschis și galeria „Chipuri și Nuduri„, găsită în locația Cercului Militar (știți voi, aproape de Cin Cin). Este organizată de Leonte Năstase, un domn energic și talentat, pe care l-am cunoscut în anul 2013, atunci când a organizat o expoziție inedită de caricaturi pe…scara unui bloc.

Dacă nu v-ați săturat de artă, aruncați un ochi și pe vernisajul artistului platic Mihai Adrian Răceanu, ce va avea loc azi, în Tomis Mall, începând cu ora 18:00. p.s. O păsărică mi-a șoptit că azi e doar pentru Presă și Invitați iar că această galerie va fi disponibilă publicului larg mâine și poimâine.

Pare un început de Vară promițător iar evenimentele frumoase se vor ține lanț. Dacă sunteți cuminți (și dacă o să găsim un spațiu adecvat), împreună cu o mână de oameni o să lucrez la reapariția pe străzile noastre a evenimentului Papergirl Constanța. De asemenea, vă mai așteaptă o surpriză vizuală de rang înalt, tot pe străzile Constanței! Dar despre asta, puțin mai încolo…

Despre autor /

7 comentarii

 • „în locația Cercului Militar (știți voi, aproape de Cin Cin)” :)) reperul chiar era necesar. haz de necaz.

 • – Pe unde-i Biblioteca Judeteana?
  – Pe langa Irish Pub…

  • Joie Negru

   Pe langa Crazy bei! Pe langa Toscana!

  • Joie Negru

   Peste drum de statia de autobuz de la Biblioteca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.